Memas på Lynghaug Aktivitetssenter

/, Nyheter/Memas på Lynghaug Aktivitetssenter

Memas på Lynghaug Aktivitetssenter

2606, 2018

Brukerstøtte

By |tirsdag,26.juni2018|Categories: Uncategorized|Kommentarer er skrudd av for Brukerstøtte

Dersom du opplever problemer med Memas kan du se om du finner svaret på siden Spørsmål og svar. Det kan også hende at du finner svaret i en av brukerveiledningene på Pårørendes nettsted. Der må [...]

1707, 2015

Er du på nett i sommer?

By |fredag,17.juli2015|Categories: Hjerne-det.no|Kommentarer er skrudd av for Er du på nett i sommer?

Kunne du tenke deg en sommerferie uten mobiltelefon? Tar vi det ikke som en selvfølge at vi har tilgang bestandig? Vi tar bilder av oss selv, beundrer utsikten og deler på Facebook - men bestemor [...]

1007, 2015

Bli kjent med ergoterapeut Lone Storgaard

By |fredag,10.juli2015|Categories: Hjerne-det.no|Kommentarer er skrudd av for Bli kjent med ergoterapeut Lone Storgaard

Ergoterapeutene er en viktig yrkesgruppe for de som ikke husker så godt, når personer har hatt hjerneslag eller lider av demens. Vi møtte ergoterapeut Lone Storgaard som er en forkjemper for velferdsteknologi. Hun mener velferdsteknologi [...]

307, 2015

Memas avbildet i en av Dagbladets toppnyheter 02.07.2015

By |fredag,3.juli2015|Categories: Nyheter|Kommentarer er skrudd av for Memas avbildet i en av Dagbladets toppnyheter 02.07.2015

I forrige uke kunne vi lese om byrådslederkandidat Raymond Johansen som la frem et forslag om planen for framtidas eldreomsorg. Omstilling og bærekraften til framtidas velferdsstat, er to av de store utfordringene Norge står ovenfor. [...]

2606, 2015

Oslo AP ønsker et større marked for velferdsteknologi

By |fredag,26.juni2015|Categories: Nyheter|Kommentarer er skrudd av for Oslo AP ønsker et større marked for velferdsteknologi

Nå vil Oslo Arbeiderparti at Oslo kommune skal gå i bresjen for å teste ut og skape fremtidens helse- og velferdsløsninger. Det er APs byrådslederkandidat Raymond Johansen og ordførerkandidat Tone Tellevik Dahl som igår presenterte [...]

1506, 2015

Musikk kan være den beste medisinen for personer med demens

By |mandag,15.juni2015|Categories: Hjerne-det.no|Kommentarer er skrudd av for Musikk kan være den beste medisinen for personer med demens

Musikk kan hjelpe personer med demens til å reagere, kommunisere og til og med forbedre hukommelsen, ifølge ny forskning. Denne studien utført av 20:20 Research and Spirit of Creation har slått fast at selv musikk [...]

February 27, 2015 by Anja Elise Vålbekk

Elderly happy couple toasting with cups of warm drinksPå Lynghaug aktivitetssenter har de brukt Memas i ett år og i den forbindelse ønsket vi å intervjue Trond Eirik Bergflødt som er kontaktperson for personalet på aktivitetssenteret for å høre hvilke erfaringer de har gjort seg med bruken av Memas.På Lynghaug aktivitetssenter i Bergen kommer brukere for å ha et sted å være på dagtid. De går turer, hører på musikk, leser avisen, spiser frokost og middag sammen, og ikke minst – de er sosiale sammen. Brukerne på Lynghaug er i 50-70-årsalderen og de aller fleste er spreke til fots, så de er mye ute på tur. Når de er ute i naturen liker de å ta bilder, og når de kommer tilbake fra turen legger de ofte bildene inn på Memas. Da kan de se på bildene og snakke om de felles opplevelsene de hadde på turen. Bildene er også tilgjengelige for pårørende som kommer inn på senteret. Pårørende kan se på bildene sammen med brukerne og slik kan de snakke om det de opplevde på turen. Med Memas kan personalet legge ut bilder internt, slik at ingen andre får innsyn.Når de er inne på aktivitetssenteret er det mange som bruker Memas for å lese aviser eller se på værvarselet for de nærmeste dagene. Det de leser i avisen, og ikke minst værvarselet, kan bidra til mange samtaler i løpet av dagen.Hvilke erfaringer har dere gjort dere med Memas på aktivitetssenteret?Vi bruker Memas aktivt på aktivitetssenteret. De funksjonene vi bruker mest i arbeidet med Memas er å ta bilder og legge de inn der, avisfunksjonen og å gå inn på værvarselet. Disse tre funksjonene er kjempefine for brukerne våre, da det gir de mye å snakke om. Været er jo generelt et flott tema for small-talk og som smører dialogen. Vi bruker også en enkel versjon av kalenderfunksjonen. Siden vi spiser både frokost og middag her på senteret står måltidene oppført med faste klokkeslett i kalenderen. Vi bruker bare en enkel utgave av kalenderfunksjonen, fordi personalet synes det er tidkrevende å legge inn alle aktivitetene vi har her på senteret. Men vi jobber med å utarbeide hele ukeplaner som kan legges inn under Min Side på Memas, noe som forenkler arbeidet.

Er det noen funksjoner dere savner i programvaren Memas?

Det er mange her på senteret som har stor glede av musikk, så vi savner en funksjon hvor man kan hente inn musikk og lage enkle spillelister.

Vi takker Trond Eirik Bergflødt for praten og ønsker de lykke til videre i det verdifulle arbeidet de gjør på Lynghaug aktivitetssenter!