FAQ

/FAQ

aktivkalender-300x198Da kan det hende at Google-kalenderen på selve nettbrettet ikke er aktivert. Gå inn på Google-kalenderen på nettbrettet. Sjekk om den aktuelle Google-kontoen som er koplet til Memas er aktivert. Bildet viser hvordan en aktivert kalender ser ut. Dersom den ikke er aktivert, mangler det fargekode på boksen ved siden av e-postadressen.

Sjekk også at du har den siste versjonen av Google-kalenderen på nettbrettet. Det kan du gjøre ved å gå inn på Play Butikk (Google Play), søke på “kalender” og installere. De avtalene som er lagt inn i kalenderen lastes automatisk over i den nye versjonen.

Da kan det hende at strømstyringsfunksjonen på Lenovo-brettet er aktivert. Du finner strømstyringsfunksjonen under Innstillinger på nettbrettet. Velg Tidsplan for strøm av og på og endre innstillingene her.

Vi har i utgangspunktet kun lagt opp til at avtaler skal legges inn direkte i Google-kalenderen som er koplet til nettbrettet. Dersom du inviterer Google-kalenderen via Outlook vil signaturen i din e-postmelding følge med over i Google-kalenderen. Du må derfor fjerne signaturen i Outlook dersom du ønsker å bruke denne framgangsmåten.

Dersom du har nettbrett med simkort anbefaler vi at du slår av WiFi på nettbrettet. Dersom det er åpne trådløse nettverk i nærheten, vil nettbrettet forsøke å kople seg til ett av disse og det kan forstyrre overføringen.

Da må du sjekke nettbrettet ditt. Dersom du har brukt et gammelt nettbrett hvor Android-versjonen er eldre enn versjon 4.0, vil du ikke finne Memas.

Det kan hende at dette skyldes dårlig kontakt mellom nettbrettet og dockingen. Ta brettet ut av dockingen og sett det inn igjen.

For noen nettbrett må man velge den radiokanalen som er merket med en (H) for at radioen skal fungere optimalt.

Memas-appen er utviklet for Android-nettbrett som kommer fra mange leverandører som f.eks. Lenovo, Sony, Samsung osv.

Du kan bruke iPad og Mac for å administrere systemet på www.adminweb.no.

Du må kjøpe et Android-nettbrett til den som skal ha nettbrettet stående hjemme hos seg, men du kan fortsette å bruke iPad og Mac for å legge inn beskjeder via Google-kalender, legge inn bilder og endre innstillingene på nettbrettet så lenge du er på internett. All administrasjon skjer gjennom en nettleser.

Memas finnes kun for Android-nettbrett (altså ikke iPad fra Apple). Mange produsenter leverer Android-nettbrett, for eksempel Lenovo, Samsung og Sony.

Memas-appen kan administreres fra iPad.

Ja, det går an, men vi anbefaler likevel 10 tommer. Dette er vanligvis enklere for den eldre å se og berøre.

Det finnes ingen teknisk begrensning. Det er likevel fornuftig a begrense antallet til noen få, men desto mer interessante for den aktuelle brukeren. Nye bilder i ny og ne vil typisk glede brukeren. Man kan gi beskjed om nye bilder via en påminnelse i Memas-kalenderen.

Dette er avhengig av hva slags internettabonnement man har, og mengden av dataoverføring. Dersom man kun bruker Memas-kalenderen og laster opp bilder en gang i blant, er det ikke mye datatrafikk som er nødvendig. Bilder lastes kun opp én gang og blir liggende lokalt på nettbrettet.

Nedlasting av aviser og radio derimot krever at datatrafikken går kontinuerlig. Dersom man bruker SIM-kort kan det påløpe kostnader for disse funksjonene. Dersom man derimot velger trådløs nett (wifi), vil det ikke påløpe ytterligere kostnader enn wifi-abonnementet.

De aller fleste nettbrett kan ikke koples til internett via kabel, men de benytter trådløst internett eller kopling til internett ved hjelp av et mobilabonnement. Pass på at du  da kjøper et SIM-kort for datatrafikk.

For individuell vurdering, ta kontakt med ergoterapeutene eller NAVs hjelpemiddelsentral i din kommune. Memas er registrert i NAVs hjelpemiddeldatabase.

For eksempel i enkelte bydeler i Oslo kommune har man fått refundert oppstartskostnaden, men må betale brukskontoen og nettbrettet selv.

Slett alle bildene i Memas-albumet først og deretter slett selve albumet.

 

Sjekk først at du har internettforbindelse, deretter slår du Memas-nettbrettet av og på igjen.