FAQ

aktivkalender-300x198Da kan det hende at kalenderen på selve nettbrettet ikke er aktivert. Gå inn på nettbrettets egen kalender-app. Sjekk om den aktuelle google-kontoen som er koplet til Memas er aktivert. Bildet viser hvordan en aktivert kalender ser ut. Sjekk også at du har den siste versjonen av Googles kalender-App på nettbrettet. Det kan du gjøre ved å gå inn på Play butikk, søke på “kalender” og installere. De avtalene som er lagt inn i kalenderen lastes automatisk over i den nye versjonen.

Da kan det hende at strømstyringsfunksjonen på Lenovobrettet er aktivert. Du finner strømstyringsfunksjonen under “Innstillinger” på nettbrettet. Velg “Tidsplan for strøm av og på” og endre innstillingene her.

Vi har i utgangspunktet kun lagt opp til at avtaler skal legges inn direkte i google-kalenderen som er koplet til nettbrettet. Dersom du inviterer google-kalenderen via Outlook vil signaturen i din e-post melding følge med over i google-kalenderen. Du må derfor fjerne signaturen i Outlook dersom du ønsker å bruke denne framgangsmåten.

Dersom du har nettbrett med simkort anbefaler vi at du slår av WiFi på brettet. Dersom det er åpne trådløse nettverk i nærheten vil nettbrettet forsøke å kople seg til et av disse og det kan forstyrre overføringen.

Da må du sjekke nettbrettet ditt. Dersom du har brukt et gammelt nettbrett hvor Androidversjonen er eldre enn versjon 4.0 vil du ikke finne vår programvare.

Det kan hende at det da er litt dårlig kontakt mellom nettbrettet og dockingen. Ta brettet ut av dockingen og sett det inn igjen.

For noen nettbrett må man velge den radiokanalen som er merket med en (H) for at radioen skal fungere optimalt.

Det vil ta litt tid før vi lager en versjon av programvaren for iPad og Mac når det gjelder den delen av programvaren som brukeren skal se på, men du kan bruke iPad og Mac for å administrere systemet.

Dvs. at du må kjøpe et Android nettbrett til den som skal ha nettbrettet stående hjemme hos seg, men kan fortsette å bruke iPad og Mac for å legge inn beskjeder, bilder og endre innstillingene på nettbrettet så lenge du er på internett. All administrasjon skjer gjennom nettleser.

Memas finnes for tiden kun for Android-nettbrett (altså ikke iPad fra Apple). Mange produsenter leverer Android-nettbrett, for eksempel Lenovo, Acer, Samsung, Toshiba, Motorola og Sony.

Programvaren kan administreres fra iPad.

Ja, det går an, men vi anbefaler likevel 10 tommer. Dette er vanligvis enklere for den eldre å se og berøre.

Det finnes ingen teknisk begrensning. Det er likevel fornuftig a begrense antallet til noen få, men desto mer interessante for den aktuelle brukeren. Nye bilder i ny og ne vil typisk glede brukeren. Man kan gi beskjed om nye bilder via kalenderen.

Dette er avhengig av hva slags internettabonnement man har, og mengden av dataoverføring. Dersom man kun bruker kalenderfunksjonen og laster oppbilder en gang i blant er det ikke mye datatrafikk som er nødvendig. Bilder lastes kun opp en gang og blir liggende lokalt på nettbrettet.

Nedlasting av aviser og radio derimot krever at datatrafikken går kontinuerlig. Dersom man bruker SIM-kort kan det påløpe kostnader for disse funksjonene. Dersom man derimot velger trådløs router vil det ikke påløpe ytterligere kostnader enn abonnementet for routeren.

De aller fleste nettbrett benytter trådløst internett. Man kan også få tak i internett ved hjelp av et SIM-kort (mobilabonnement) som stikkes inn i nettbrettet.

Pass på at du kjøper et SIM-kort for datatrafikk.

Det finnes også noen store nettbrett fra Acer som kan koples til internett via kabel.

For individuell vurdering, ta kontakt med ergoterapeutene eller NAVs hjelpemiddelsentral i din kommune. Memas er registrert i NAVs hjelpemiddeldatabase.

I enkelte bydeler i Oslo har man fått refundert oppstartskostnaden, men må betale brukskontoen og nettbrettet selv.

Prøv å slette alle bildene i albumet først og deretter slette albumet.

 

Sjekk først at du har internettforbindelse, deretter slår du nettbrettet av og på igjen.